MOSTLY
ABSTRACT

19/12 – 26/01


More
  • Peter Rune Christiansen
  • Magnus Frederik Clausen
  • Andreas Golder
  • Minjung Kim
  • Morten Schelde
  • Nicky Sparre-Ulrich

Next

'MOSTLY ABSTRACT'


An exhibition that focuses on abstract works, and one figurative work.

If I choose abstraction over reality,
it is because I consider it the lesser chaos.

Robert Brault

Som en kunstner i sin tid udtalte: ‘One can’t look at abstract art without thinking’. Målet er at du føler på samme måde når du har været inde og se udstillingen.

Det er lykkedes at samle et stærkt hold af samtidskunstnere, der har det tilfælles, at de arbejder med abstrakt kunst. Bortset fra dette, er de meget forskellige i deres udtryksmåde. Vi har gjort for lidt for at vise denne kunstform. Du skal nu se diversiteten i en kunstretning, som er på så stærk fremmarch. Museer og kunstmesser fokuserer på abstrakt kunst, som værende tidens udtryk.

To elever fra kunstakademiet, er med på udstillingen.

Magnus Frederik Clausen og Nicky Sparre-Ulrich.
Jeg syntes at de hver skal fremhæves for deres overbevisende måde at definere sig selv på, som kunstnere i deres egen ret. De er begge meget materiale fikserede, og arbejder trætteløst på at vise noget der er nyt, men samtidigt afspejler deres kunst historisk viden og respekt. Værkerne disse kunstnere viser, afspejler tidens ånd.

Peter Rune Christiansen (PRC) (F. 1978 bor og arbejder i Berlin)
PRC er med som skaberen af de to monumentale værker du bliver mødt med, når du træder ind af døren i galleriet. De to værker, der hver måler 200 x 300 cm, er placeret overfor hinanden. Det ene i et vildt, nærmest overdrevet farvespekter (se øverst i mailen), det andet, kun i sort og hvidt. Det er to værker der udspiller en værdikamp, som vi er tvunget til at overvære, Det er et vildt clash! Men giv det lidt tid, og det opleves som en velskabt oplevelse.

Minjung Kim(F. 1962 bor og arbejder i N.Y og Frankrig)
Minjung Kim arbejder med rispapir der bliver brændt og limet sammen.Lagene udgør de variationer i værket som giver struktur og stoflighed. De fleste af hendes større værker består af papir i samspil. Siden Minjung begyndte hendes kunstneriske karriere har det været tanken at hvert værk skulle ses om en forlængelse af det forrige. Der er en kontinuerlig bevægelse og retning på værkerne, der gør at de teoretisk kunne sammensættes som et stort samlet værk. Livsværket. Hvert værk skal derved ses som et fragment af hendes liv.

Minjung Kim, har udstillet på anerkendte museer og gallerier over hele verden heriblandt:

(Fondazione Palazzo Bricherasio, Torino.
Museo comunale, Ascona.
Henry Moore Institut, Leeds.
Guanshan Yue art Museum, Shenzhen.
Macro - Museo arte contemporanea Roma)
Leslie Sachs L.A, U.S.A
OKO gallery N.Y, U.S.A

Morten Schelde (Født 1972, bor og arbejder i Kbh.) Morten Schelde er aktuel med udstillingen ‘Red Noise Meditation’ på Gammel Strand. Hans bidrag er udstillingens eneste ikke abstrakte billede. Derfor titlen på udstillingen ‘Mostly Abstract’.

Udstillingen med abstrakte værker, skal forny den besøgendes interesse for de abstrakte værker, samt give en særlig fokus på det ene værk der er figurativt. Der opstår et samspil, konstrueret, men vigtigt for sammenhængen.

Morten Schelde er repræsenteret på nogle af landets vigtigste museer, heriblandt:

Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, Denmark
Arken Museum of Contemporary Art, Ishøj, Denmark
Sorø Kunstmuseum, Denmark
SMK, National Gallery of Denmark, Copenhagen, Denmark

Andreas Golder (f. 1979 bor og arbejder i Berlin). Andreas Golder er bedst kendt som en fandenivoldsk kunstner, der maler voldsomme motiver af indvolde, knogler, blod og skævvredne kroppe.

Hans udtryk er ofte en nærmest kitchet sammensmeltning af barokken og ekspressionismen. Det interessante ved værket som bliver vist på denne udstilling er, at det er fra en tid i hans karriere hvor hans udtryk var abstrakt, sart og stille. Værket ‘Blaue Welle’ er fra 2007.

Andreas Golder er repræsenteret af Galerie Urs Meile i Lucerne, Schweiz og Beijing, Kina.


Next

IMAGES FROM THE EXHIBITIONNext

MORE INFO

Sign up to our newsletter
and we'll keep you updated
on upcoming shows.

NEWSLETTER