René Holm

‘You like what you see’


You like what you seeSom maler ønsker René Holm konstant at udfordre sit eget maleri, både på fladen, i indhold og rent koloristisk, René Holm udstillede tidligere på året serien Darkness på TRAFO Museet i Stettin i Polen, serien bestod af mørke værker, der havde fokus på det “ lys” vi mennesker søger i livet!

Det naturlige fysiske mørke, opstår som det mest naturlige hver dag, og for de fleste af os, får os til at falde til ro, forbereder os til at falde i søvn, og give kroppen ro og hvile. Natten er tidsrummet mellem kl.24:00 - 05:00 hvor samtidigt mange af forskellige grunde ikke kan sove, og for dem er det et psykisk mareridt når dagen går på hæld. Andre igen har det bedst i mørket, når næsten alle andre er gået i dvale, næres de af en sjælden energi.

Skov “Rummet" har været et vigtigt element i René Holm´s tidligere værker og serier af malerier. Skoven er for mange et fredfyldt smukt sted at gå en tur, hvor krop og sjæl kan lade op. Samme skov bliver i nattens mulm og mørke, et sted de fleste helst bevæger sig udenom, da vi alle kender til, eller har hørt skræk historier om ting der er sket i den mørke skov. Man mindes måske den mørke skov fra børne bøger, romaner og film som et skummelt sted. Skoven har, og er stadig et sted hvor folk i krige flygter ud i, hvorfor ? Skoven kan være et gemmested, man kan bygge sig et “shelter” der er som regel føde der, man kan lave et bål, som holder farlige dyr væk, eller giver overlevelses varme. Er skoven også det sted vi søger svar på spørgsmål til det svære liv, hvad er det disse personer på de nye værker leder, eller søger efter?

Den mørke tilstand er noget vi allesammen mere eller mindre bliver ramt af her i livet, når vi pludselig mister et menneske der er os nært, mister modet på livet, eller mørket rammer vores sind, den store udfordring er at vende tilbage til livet, at finde lyset igen, det lys der får os til at nyde livet, og stå op og være klar til de daglige udfordringer. Det lys der alt efter tro, kan komme fra oven, fra neden eller et fysisk lys der hjælper os med at finde vej igennem mørket, komme igennem den mørke vinter, eller symbolsk “lyset for enden af tunnelen”.

Next

I tidligere serier af værker har René Holm arbejdet med et bestemt sted eller en gruppe personer han har besøgt, på udstillingen YOU LIKE WHAT YOU SEE! arbejder René Holm med den ukendte historie som kun kommer frem når beskueren står foran de nye værker, og måske får en oplevelse frem i dem, og stiller samtidig et stort spørgsmål til beskueren om der er ting i livet de har lyst til at ændre. På denne måde kan værkerne du skal opleve ses som et spejl, hvor kun du kender svaret.

“Mørke” maleri har eksisteret siden renæssancen, det “sorte“ maleri har en stor effekt både som farve, og tema i kunsthistorien, og er af kunstnere, blevet brugt til at skildre store tragiske, og historiske begivenheder, Hamburger Bahnhof Museum i Berlin, viste feks udstillingen “ Die Schwarzen jahre, 1933 -1945” i 2016.

Udstillingen YOU LIKE WHAT YOU SEE! er en “ Blå Monokrom” udstilling. Glæd dig til at opleve en sansestærk vandring igennem værker på papir, olie på lærred, og et neon tekst værk.

René Holm er en etableret dansk maler udd. fra Aarhus Kunstakademi i 2006.

René Holm bor og arbejder i Berlin.

René Holm har indenfor de seneste par år markeret sig nationalt og internationalt med to markante solo museumsudstillinger. Henholdsvis 'Tidsrejsen' på kunstmuseet Trapholt i 2016, og i 2018 med udstillingen 'Darkness' på museet Trafo, museum of Contemporary Art (Polen).Next

IMAGES FROM THE EXHIBITIONNext

More Info

Sign up to our newsletter and we'll keep you updated on upcoming shows.

NEWSLETTER